Girona aprova una inversió de 27,3 M d’euros per renovar la incineradora de Campdorà

incineracio

Davant aquesta notícia, la CUP reclama un debat urgent sobre el model de gestió de residus, i planteja la dimissió del regidor de sostenibilitat Jordi Fàbrega. Vegeu notícia.

Com a CEPA, trobem:

  • que el rebuig al projecte ha de ser bàsicament polític i social sense entrar a discutir-lo al detall. De manera pragmàtica es pot demanar que es refaci la memòria plantejant un escenari alternatiu, un que sols posi l’èmfasi en les actuacions que calen per a reduir la contaminació que provoca la incineradora (la memòria ja en parla i ho quantifica de passada, per tant ja reconeix que és una instal·lació contaminant) i no en l’augment de capacitat.
  • del tot oportú obrir debat social i polític, preparant i organitzant amb vosaltres un debat obert sobre la política de residus a Girona parlant d’opcions de recollida i d’inversions a fer en un marc alternatiu al que ara es planteja amb calçador. Es cert que potser ens trobem amb que CIU vol córrer a signar compromisos de tota mena abans no hi hagi canvis polítics, però de tota manera el debat se l’hauran de trobar a Girona a portes de les municipals.

L’informe que es presenta és un informe tècnic, un pressupost tècnic, de fet, però no hi ha cap dada afegida que ajudi a prendre una decisió política, … ni econòmica, per tant. És precisament al ple de l’Ajuntament a qui li correspondria fer aquesta valoració. Caldria doncs valorar aquest projecte tècnic dins un projecte de planejament de la política de residus municipal i comarcal per als propers anys.

D’aquí les notres aportacions al debat de la #incineracio, els #residus, el #precat, el #reciclatge, etc. 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: