El Tribunal suprem ha fallat a favor de la salut dels veïns i veïnes en el cas de La cementera Lafarge

  Felicitats a la gent de Montcada per la seva perseverància i per haver guanyat per segona vegada i aquesta pel Suprem,A l’ajuntament també per guanyar la sentència de que no es pot cremar CDRS i pel seu suport, denunciant el paper de la Generalitat i el Departament de TES, dient que s’hauria de cessar o fer dimitir al Secretari de medi ambient el JE Llebot i la Dra de qualitat ambiental l’Assumptta Ferran.
Com sempre que cal apostar per un canvi de model per avançar cap al Residu Zero.
A continuació la nota de premsa:

El passat 29 de juliol el Tribunal Suprem va notificar la sentència que resolia recursos de cassació de la Generalitat de Catalunya i l’empresa Lafarge contra una altra sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 2013.
En aquella, el TSJC estimava la demanda de l’Associació de Veïns del Barri de Can Sant Joan contra l’autorització ambiental de Lafarge, deixant-la sense efecte.

Recorreguda doncs, per la Generalitat i Lafarge amb idèntics arguments i procurador, el Tribunal Suprem ara confirma la sentència del TSJC i ratifica la situació de l’empresa Lafarge fora d’ordenació a l’exercir una activitat industrial sense la preceptiva autorització ambiental.

No es tracta d’un mer formalisme, com s’addueix des de l’empresa i la Generalitat, ja que el Tribunal Suprem ha tingut ocasió d’entrar en aquest argument, ja que formava part de la base del recurs, i sobre això ha dit que la tramitació , tal com s’ha fet: “fustra totalment la finalitat que es pretén assolir per mitjà d’ella: la deguda presa en consideració i ponderació dels valors ambientals del cas”.

És per això que demanem a la Generalitat que compleixi les dues sentències i suspengui l’activitat i iniciï el tràmit per procedir al tancament de l’empresa Lafarge.

A la Roda de premsa va assistir el Govern Municipal de l’Ajuntament de Montcada (ERC, Cercle Montcada i ICV – EUIA) encapçalat per l’Alcaldessa Laura Camps que va felicitar a la Plataforma per la sentència i es va comprometre en el desmantellament de la cimentera.

” Lafarge de Montcada està fora de la llei !!!

El Tribunal suprem ha fallat a favor de la salut dels veïns i veïnes ” EXECUCIÓ DE LA SENTÈNCIA, TANCAMENT DE LAFARGE JA !!!

Albert Calduch, advocat expert en medi ambient 610.42.41.83

José Luis Conejero 659.80.94.95

Manolo Gómez 649.24.41.99

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: