A Collserola iniciem el projecte per aprofitar els residus vegetals dels barris de muntanya barcelonins.

El projecte, elaborat per l’associació CanPujades i el CEPA, ha estat seleccionat en la convocatòria de subvencions de l’ajuntament de Barcelona per a projectes que fomentin l’economia social i solidària.

ambientsforestals_556

Les associacions can Pujadas i CEPA vam presentar el projecte per evitar que es continuï recollint  els residu vegetals (esporgues, restes de jardí) d’aquests barris en grans contenidors de manera anònima. La realitat és que habitualment s’hi aboquen incívicament moltes restes d’obres de la construcció que no permetent aprofitar les restes vegetals netes i s’acaba portant tot a abocadors.

En l’espai dels antics vivers municipals a tocar des horts comunitaris que gestiona l’associació Can Pujades, el projecte proposa ubicar-hi una planta de compostage pels residus vegetals que serien recollits personalitzadament a cada casa.

Les memòries valorades que es presentaran l’octubre de 2018 permetran a l’ajuntament valorar i executar el projecte amb l’objectiu d’evitar els residus ara generats i obtenir compost de qualitat, un recurs valuós per l’activitat agroecològica, molt necessària per millorar l’espai agroforestal del Parc natural de Collserola i la seva biodiversitat.

Altres pàgines relacionades: Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: