Nou Gat x Llebre: el gran fracàs de la gestió i prevenció dels residus a Catalunya.

La creixent onada de publicitat enganyosa sobre l’avenç de l’economia circular, l’aprofitament dels recursos, o l’augment de la recollida selectiva, no pot amagar el fracàs de les polítiques de prevenció (inexistents) i de gestió (desastrosa) dels residus a Catalunya. El resultat?, un augment de la contaminació atmosfèrica i de l’impacte ambiental contra el territori i la salut pública. I mentrestant, l’allargament d’una situació insostenible on la ciutadania ha de pagar els costos econòmics ocasionats pels residus no aprofitats, perquè siguin els diners d’ajuntaments i institucions públiques qui s’en facin càrrec i no els productors.

Fer front a la crisi climàtica i ambiental i garantir la imprescindible transició energètica demana un canvi radical i urgent en les polítiques sobre residus. Les dades i resultats que presenten en aquest núm 6 del Gat x Llebre ho confirmen contundentment: GATxLLEBRE_06_color

2 thoughts on “Nou Gat x Llebre: el gran fracàs de la gestió i prevenció dels residus a Catalunya.

Add yours

  1. Crec que les polítiques del Govern de la Generalitat són obscenes en aquest aspecte. I continuarem així, vist el pacte d Govern que s’acaba d’ aprovar. Mės del mateix!!!

    1. Gràcies pel comentari que compartim!
      Amb tot continuarem demanant que s’apliqui la moratòria a la incineració que va aprovar el Parlament. Els quatre grups que la van aprovar s’han compromès amb la plataforma ciutadana RZ a tramitar-la com a Llei mentre no es redacta i aprova una potent llei de prevenció de residus. Si ens ajudeu, continuarem denunciant i demanat aquestes solucions. Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: