Celebració dels 25 anys de la primera planta de compostatge dels residus municipals, però … el més calent és a l’aigüera !!

Dissabte 13 de novembre es va fer un acte de celebració dels 25 anys de funcionament de la planta de compostatge de Torrelles de Llobregat en el marc de l’experiència pionera a Catalunya anomenada Residu Mínim.

Avui és la primera planta de compostatge a Catalunya i la única que obté un compost certificat de qualitat A, que es pot aplicar a l’agricultura ecològica. Dissenyada amb criteris de proximitat, dimensions reduïdes i simplicitat tecnològica.

El CEPA-EdC, va dissenyar aquest model Residu Mínim de recollida selectiva i model de gestió de residus, desenvolupat colze a colze amb diversos municipis on actualment està implantat: Torrelles de Llobregat, Molins de Rei, Castellbisbal, el Papiol, Corbera.

L’objectiu de Residu Mínim és recuperar la matèria orgànica dels residus i evidenciar l’engany del sistema de recollida d’Ecoembes que no assumeix els costos de recollida i tractament de la major part dels envasos que posen en circulació.

Lamentablement, malgrat els anys passats no es recull encara selectivament la major part els residus orgànics, especialment a les grans ciutats del país, ni s’ha normalitzat els sistemes de dipòsit devolució i retorn dels envasos, ni es fa pagar als productors el cost dels residus que posen al mercat. Cal un canvi radical i urgent que les administracions (ARC; AMB; …) han de fer!!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: